Lansbergen Orchids is altijd op zoek naar iets aparts

  Toen Patrick en Marco Lansbergen nog op de Middelbare Tuinbouwschool zaten hadden ze al hoekje met gips en zonnebloemen. Een bijverdienste die in 1993 begon op 3.500 m2, en een jaar later al verdubbelde in areaal. Het liep lekker. De tweeling komt dan, op 19-jarige leeftijd in het bedrijf. Hun ondernemersgeest kunnen ze nu goed kwijt in de exclusieve orchideeën. Op een nieuwe locatie.

  Toen de tweeling Patrick en Marco in het bedrijf kwamen, werd er een tweede locatie van 1,3 aangeschaft. Ook voor bouvardia, de hoofdteelt in die jaren. Hun ouders, Theo en Toos Lansbergen, hadden al diverse bloemen geteeld. Op zoek naar iets aparts, begon vader Theo in 1999 op 140 m2 met exclusieve orchideeën. Geen phalaenopsis, maar soort en als zygopetalum en oncidium. Het werden er steeds meer en in 2005 zijn de laatste bouvardia’s gerooid.

  Bestaande kassen werden opgehoogd en gemoderniseerd; ingericht voor orchidee. Huurlocaties kwamen er bij. Het bedrijf had in 2007 uiteindelijk 2,4 ha met exclusieve orchidee in productie. En er werd regelmatig bijgekocht bij collega’s, zodat een nog breder pakket aangeboden kon worden. De vraag is er.

  Nieuwe, grotere kwekerij

  Sinds begin 2019 heeft Lansbergen Orchids al zijn activiteiten geconcentreerd op een nieuwe kwekerij. Hij meet 3,5 ha en is efficiënter ingericht dan de oude kwekerij. Het was een flinke verhuizing; zo’n 2 miljoen planten van de oude locaties zijn overgereden, zo’n 50 cultivars. Bijkopen bij collega’s gebeurt steeds minder. Sterker, er is nu zelfs ruimte voor nieuw sortiment. De aardorchidee ludisia wordtd februari 2021 overgenomen van een collega. En van de potplant aglaonema poot het bedrijf al wekelijks partijen van zo’n 6.000 stuks, onder andere roodbladige cultivars.

  Wil je weten welke soorten Lansbergen Orchids toevoegt aan haar sortiment? Lees het in het Vakblad voor de Bloemisterij nr 52/53. Tipje van de sluier: het zijn niet alleen orchideeën. Online is het artikel (na inlog) te vinden via deze link.

  Patrick (l) en Marco Lansbergen tussen een deel van de 50 verschillende soorten exclusieve orchidee die zij op 3,5 ha telen
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dinh
  Dinh
  2 jaren geleden

  Beste LS,

  Een tijdje terug heb ik een orchidee plantje ergens bij een planten zaak gekocht. Ik kan deze orchidee soort echter nergens vinden. Ook niet op internet. Misschien kunt u mij vertellen hoe deze plant heet ect.

  Bij voorbaat dank,
  Tan Dinh

  ae9aac3c-18ca-47fc-a758-9a43c9756082.jpg
  Theo Duijndam
  Theo Duijndam
  1 jaar geleden

  Geb landsbergen ik kwam jullie naam tegen jullie vader fam van Meijer en duijndam uit Pijnacker