Leendert-Jan Plaisier nieuwe COO Royal FloraHolland

Vanaf 1 december is Leendert-Jan Plaisier de nieuwe Chief Operational Officer (COO) van Royal FloraHolland. Op dit moment is Plaisier Director Logistical Solutions Benelux bij Post NL.

Plaisier (47 jaar) werkt ruim twintig jaar in de logistiek. Binnen PostNL en TNT Post bekleedde hij sinds 1997 diverse functies binnen de logistiek en op het gebied van e-commerce. „Ik heb heel veel zin om mijn bijdrage te leveren aan de veranderagenda van Royal FloraHolland. Programma’s als 100% Digitaal en Landelijk Veilen vragen aanpassingen binnen de operatie en bieden tegelijkertijd heel veel kansen. Van die kansen en dynamiek binnen een ongekend mooie logistieke operatie word ik erg enthousiast. Daarnaast spreken de trots voor het product bloemen en planten en de nuchterheid in de branche me erg aan. De komende jaren zullen voor Royal FloraHolland belangrijke jaren zijn om de positie bij kwekers en kopers van bloemen en planten verder te versterken. Ik wil graag mijn ervaring en capaciteiten inzetten om dit gezamenlijk te bereiken.”

Ervaring direct toepasbaar

CEO Steven van Schilfgaarde is blij met de logistieke kennis die Plaisier meebrengt. „Zijn ervaring met de dagelijkse bezorging van grote hoeveelheden pakketten op basis van fulfilment is direct toepasbaar. Leendert-Jan is zeer goed ingevoerd in de mogelijkheden en beperkingen van digitalisering binnen de logistiek. Uit onze gesprekken blijkt een heel duidelijke focus op de behoeften van de klant. Dat is voor Royal FloraHolland de driver voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Ik ben ervan overtuigd dat met de komst van Leendert-Jan we de implementatie van onze strategie verder versterken.”

Plaisier volgt Yme Pasma op, die 1 mei de veiling verliet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties