Bloem en Blad Bloemen en planten Lelie in juli op de Bloemenagenda

  Lelie in juli op de Bloemenagenda

  0

  Het is volop zomer en daarom zet Bloemenbureau Holland de ‘aromatische zomerknaller’ lelie in juli centraal in de Bloemenagenda.

  Met de lelie kun je alle kanten op. De bloem is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en groottes. Zo vind je de lelie in sereen wit en rustig roze, maar ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. Hij is er ook met strepen, randjes of stippen. De bloemen kunnen een doorsnee hebben van 7 tot wel 25 centimeter.

  Lelies zijn niet alleen veelzijdig qua kleur, vorm en grootte, maar ook wat hun herkomst aangaat. In het wild vind je ze in Korea, Japan en delen van Siberië, maar ook dicht bij de evenaar, in India. In Europa is de lelie inheems in de Kaukasus, de Balkanlanden, Griekenland, Polen, de Alpen en de Pyreneeën. Ook in de meeste Amerikaanse staten komt de bloem in het wild voor, met uitzondering van het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten.

  Symboliek

  De lelie zit boordevol symboliek. De belangrijkste betekenissen zijn:

  Vrouwelijkheid: in de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.

  Liefde: in de Victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: dit is mijn minnaar.

  Zuiverheid: witte lelies worden vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.

  Vergankelijkheid: de serene en pure uitstraling van de lelie geeft uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

  Bron en foto: Mooiwatbloemendoen.nl

  Reageer op dit artikel

  avatar