Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Lennard v/d Weijden: Geen kamerplant beter dan phalaenopsis

Lennard v/d Weijden: Geen kamerplant beter dan phalaenopsis

0
Lennard v/d Weijden: Geen kamerplant beter dan phalaenopsis

Phalaenopsisteler Lennard van der Weijden uit Kudelstaart loopt graag steeds een stukje voor met duurzaamheid. Dat geeft hem vertrouwen in de toekomst, ook in een tijd dat de opbrengsten onder druk staan. Bovendien vindt hij het nog altijd een fantastisch product. „Als er een betere kamerplant zou bestaan, dan zou ik me zorgen maken. Maar die is er niet.”

Als er een ding is waarmee GreenBalanZ zich wil profileren, dan is het met duurzame productie. Maar alle phalaenopsistelers hebben afgesproken dat ze volgend jaar MPS Product Proof gecertificeerd zijn. Waarmee kan deze kwekerij zich dan nog onderscheiden? „Met biologische gewasbescherming”, zegt directeur Lennard van der Weijden (49). Hij gebruikt geen chemische middelen meer. En: hij heeft ze dus ook niet meer achter de hand.

Vorig artikel Internationale bruidsshow op IPM Essen
Volgend artikel Nederlanders geven voorkeur aan wintertijd boven zomertijd
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties