Lex Ebus: ‘Ik dacht dat hij de kwekerijen wilde afstoten’

Funs Ebus nam 1 januari officieel het bedrijf van zijn ouders over. Ebus Planten heeft een cash & carry in Venlo en drie kwekerijen. De komende jaren gaat Funs investeren in de drie teeltlocaties, iets dat zijn vader Lex een paar jaar geleden niet had verwacht. „Ik dacht dat hij de kwekerijen wilde afstoten.”

De belangrijkste tak van Ebus Planten is de cash & carry. Daar komt 90% van de omzet vandaan. Dit jaar verwacht het bedrijf op een kleine plus uit te komen. Hierdoor is het mogelijk om te investeren in de kwekerijen. Funs verwacht dat daar nog groei in zit en wil vooral gaan focussen op de teelt van bijzondere producten en maten. De laatste jaren ziet hij het aanbod verschralen en die plek wil hij op gaan vullen. In totaal heeft Ebus Planten 3 hectare.

Lex: „Een handelskwekerij is best een gedateerd concept, ik wist niet of Funs daar mee verder wilde. Daarom heb ik de ontwikkeling ervan een beetje laten liggen, maar nu is het belangrijk dat alle kwekerijen weer aan de wet- en regelgeving voldoen.”

Meer lezen over het overname traject en de strategie? Lees het in het Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 46. Het artikel is ook hier in het digitale magazine te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties