Lichte omzetstijging Veiling Rhein-Maas in 2017

Veiling Rhein-Maas in Straelen-Herongen sloot het boekjaar 2017 voor de totale marktplaats met een lichte omzetstijging af. In totaal werd een productomzet van ca.€ 345 miljoen behaald. Dat komt overeen met een lichte omzetgroei van 0,4 % in vergelijking met de totale productomzet in 2016.

Dit werd gisteren bekend gemaakt op de klanten- en aanvoerdersdag van de veiling. Met name de populariteit van de digitale verkoopkanalen klokvoorverkoop en Kopen-Op-Afstand alsook de afdeling klokservice namen toe. De klok blijft op Veiling Rhein-Maas onverminderd het belangrijkste verkoopkanaal.

Rhein Maas

Vorig jaar werd voor €148, 4 miljoen aan snijbloemen verkocht via de joint venture veiling van Landgard en Royal FloraHolland. Kamerplanten waren goed voor€ 93,2 miljoen en tuinplanten voor €102,9 miljoen.

De top 10 van snijbloemen op de veilingklok werd naar omzet gevormd door roos, tulp, decogroen, gerbera, troschrysant, amaryllis, lelie, hortensia, lisianthus en pioen.

Bij kamerplanten zijn beplante schalen wederom koploper met opnieuw een omzetgroei. Ze wordt gevolgd door phalaenopsis, hortensia, narcis, kalanchoe, chrysant, cyclamen, kerstster, hyacint en hedera.

De top 10 van tuinplanten bestaat uit respectievelijk calluna, overige vaste planten, viool, hydrangea, geranium, lavendel, overige perkplanten, calibrachoa , helleborus en petunia.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties