Vakblad voor de Bloemisterij Corona ‘Handelaren vinden noodfonds te ingewikkeld’

‘Handelaren vinden noodfonds te ingewikkeld’

0

Wat is de definitie van brutowinst? En mogen uitstaande vorderingen op failliete debiteuren meegerekend worden? Het noodfonds biedt voor handelsbedrijven nog veel onduidelijkheden. Grote bedrijven zijn bovendien niet blij met de maximale tegemoetkoming. „Het maximum van €1 miljoen is zuur.”

„Voor ons is niet helder wat de spelregels zijn en of wij er wat mee kunnen”, zegt Marcel Zandvliet. Hij is CMO bij Dutch Flower Group. Hij is uit een vergadering gelopen en meldt dat het de eerste twee minuten van de vergadering over de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouw covid-19 ging. Voor de aanwezigen is de regeling niet helder.

Het noodfonds compenseert een deel van de schade die sierteeltbedrijven leden door de coronacrisis. Handelsbedrijven noemen de regeling ingewikkeld. Matthijs Mesken, directeur van VGB, krijgt vragen van leden op zijn bord. In de schadeberekeningen moeten handelsbedrijven rekenen met de brutowinst. Dat is omzet min inkoopwaarde van producten, volgens RVO. Maar wat is de precieze definitie van brutowinst?

Lees hier in het digitale magazine van de Bloemisterij het volledige artikel over wat het noodfonds voor de handelsbedrijven betekent.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar