Links bundelt kracht tegen btw-verhoging

GroenLinks, SP,  PvdA en 50Plus hebben de handen ineengeslagen om te protesteren tegen verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9%. Samen met andere maatschappelijke organisaties starten ze een handtekeningenactie tegen dit nieuwe kabinetsbesluit.

LTO Glaskracht Nederland, LTO Nederland en Vereniging Bloemist Winkeliers zullen niet rouwig zijn als dit kabinetsbesluit wordt teruggedraaid. Volgens Marco Maasse levert de btw-verhoging op bloemen en planten de staatskas niets op. „Het leidt tot lagere omzetten van 7,5 tot 10%. Ontwikkelingen die niet elke ondernemer kan opbrengen met als gevolg ontslag van personeel. Weinig tot geen extra btw-opbrengsten en meer kosten. Per saldo dus negatief”, zegt hij in een interview met de Bloemisterij dat vrijdag 13 oktober verschijnt.

Vrijdag overleg werkgeversorganisaties

De belangrijkste werkgeversorganisaties nemen vrijdag alle kabinetsplannen onder de loep en wegen ze tegen elkaar af. Het kabinet staat open voor een financieel vergelijkbaar alternatief. Maasse hoopt dat die zonder btw-verhoging is te realiseren. Of de btw-verhoging van tafel gaat, heeft hij echter een hard hoofd in. „Als ik eerlijk ben, ben ik niet erg optimistisch gestemd.”

De kans wordt door de handtekeningenactie er in ieder geval niet minder op.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties