Lintjesregen ‘valt’ ook in de tuinbouw

  Ook enkele vakgenoten uit de tuinbouwsector ontvingen maandag 26 april een Koninklijke onderscheiding. Onder hen zaten Harm Maters (AVAG), Cees van der Mey (Royal Lemkes) en tuindersechtpaar Van Wijk. Stuk voor stuk personen die zich verdienstelijk maakten voor de samenleving.

  Harm Maters is Ridder in de orde van Oranje Nassau geworden. Hij was zeventien jaar lang voorzitter van de AVAG, de koepel van kassenbowers en andere technische bedrijven in de glastuinbouw. Vanuit die hoedanigheid is hij nog steeds voorzitter van de kassenbouwcertificeringsorganisatie HortiQ. Ook bekleedt Maters een commissariaat bij tuinbouwtechniekbedrijf Ridder Groep.

  Cees van der Meij, eigenaar van Royal Lemkes, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zo laat het handelsbedrijf weten. Deze koninklijke onderscheiding ontving hij voor zijn verdiensten voor onder andere het sociale project Het Nieuwe Wij in de gemeente Lansingerland, de medeoprichting van Herberg Welgelegen in Rijnsburg en de oprichting van een farm voor de teelt van macadamia (noten) in Mozambique.

  Jac van Wijk uit Zaltbommel kreeg eveneens de versierselen opgespeld die horen bij de titel Ridder in de orde van Oranje Nassau. Dat is omdat hij sinds de jaren 70 bestuurlijk actief was in de glastuinbouw, zowel landelijk als regionaal. Zijn specialisme is chrysantenteelt. Tevens is Van Wijk voor veel collega-ondernemers aanspreekpunt en vraagbaak. Hij was initiatiefnemer van de eerste Kom in de Kas in de Bommelerwaard en bestuurslid. Zij vrouw Hannie van Wijk-Bok is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar werk voor de stichtingen Hulp Christenen Roemenië en Kom over en Help en door plaatselijk betrokken te zijn bij mensen die aandacht nodig hebben. Het bedrijf van de familie Van Wijk is nog steeds een depot waar allerlei spullen ingeleverd kunnen worden die gebruikt worden voor goede doelen.

  Het echtpaar Hannie en Jac van Wijk uit Zaltbommel

  2828 burgers

  Dit jaar zijn 2828 burgers koninklijk gedecoreerd vanwege bijzondere verdiensten voor de samenleving. Het uitreiken van Koninklijke onderscheidingen (de Lintjesregen) gebeurde op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt dit jaar plaats op maandag 26 april. De namen van de gedecoreerden staan in de speciale editie van de Staatscourant.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties