Vakblad voor de Bloemisterij Corona LNV: ’Steun NOW staat los van steun specifiek noodfonds’

LNV: ’Steun NOW staat los van steun specifiek noodfonds’

0

Steun uit de landelijke regeling Noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (NOW) hoeft niet te worden verrekend met steun uit het specifieke noodfonds voor onder meer de sierteeltsector. Dit heeft landbouwminister Schouten bekend gemaakt.

De crisisorganisatie tuinbouw heeft lang aangedrongen om beide steunmaatregelen niet met elkaar te verrekenen. Voorzitter Jaap Bond is dus zeer blij dat dit uiteindelijk gehonoreerd is. Weliswaar in een zeer laat stadium, maar dat heeft volgens hem alles te maken met een onderuitputting van het specifieke noodfonds. De laatste stand van zaken is dat ongeveer €156 miljoen is aangevraagd van de beschikbare €600 miljoen. Nu NOW-steun er niet meer van afgetrokken hoeft te worden, komt de steun uit het specifieke noodfonds uiteraard hoger te liggen. Hoeveel is nog niet aan te geven.

Verder is de bewindsvrouw akkoord gegaan met het opschuiven van de indieningsdatum voor de aanvragen tot definitieve vaststelling van de zogenoemde tegemoetkomingen in het kader van de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19. De nieuwe deadline wordt 31 oktober 2020.

Volgende week heeft het Vakblad een uitgebreid interview met Jaap Bond, voorzitter van de tuinbouwcrisisorganisatie over de afwikkeling van het noodfonds en zijn visie op verdere steun aan de sector.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar