Logistieke werkgroep moet problemen Keniaanse bloemenexport aanpakken

Er moet een logistieke werkgroep worden opgericht in Kenia die de logistieke problemen die de bloemenexport vanuit het Afrikaanse land ondervindt, gaat analyseren en aanpakken. Dat is een van de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport ’Study Airfreight Kenya’, dat door consultancybureau Hortiwise werd opgesteld in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Uit het onderzoek blijkt dat het luchttransport van snijbloemen vanuit Kenia naar Nederland niet optimaal verloopt. Aanleiding voor het onderzoek was onder meer het tekort aan zogeheten landingsslots en -vluchten. Telers en vrachtvervoerders zoeken daardoor noodgedwongen naar alternatieven. Verder overwegen distributeurs en logistieke dienstverleners in toenemende mate faciliteiten in de buurt van alternatieve luchthavens.

Het rapport, dat vijf soorten logistieke verbindingen tussen Nairobi en Amsterdam beschrijft, concludeert dat er veel factoren zijn die de luchtvracht tussen Kenia en Nederland beïnvloeden. Zo zorgen beleidsgerelateerde beperkingen en logistieke problemen er onder meer voor dat de omstandigheden tussen Nederland en Kenia niet optimaal zijn.

Een van de belangrijkste aanbevelingen uit de studie is daarom de oprichting van een logistieke werkgroep in Kenia die de logistieke problemen moet gaan analyseren en aanpakken. De werkgroep zou zich moeten concentreren op actuele kwesties en de positie van Nederland met betrekking tot de Keniaanse bloemenexport moeten versterken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties