Loonsverhoging Royal FloraHolland uitgesteld tot 1 oktober

De eerder afgesproken loonsverhoging van 2,5 procent bij Royal FloraHolland is met drie maanden uitgesteld tot 1 oktober 2020. „We gaan in september weer met de bonden om tafel. Fijn dat er zoveel begrip is vanuit de medewerkers voor deze lastige situatie,” aldus Michel van Schie woordvoerder van de bloemenveiling.

De afgehamerde loonsverhogingen van april en juli zijn uitgesteld naar oktoberVan Schie geeft aan dat deze maatregel alleen intern gecommuniceerd is met de medewerkers van de diverse vestigingen. Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) meldt dat een meerderheid van de leden heeft ingestemd met de extra coronamaatregelen bij de veiling. 

Variabele beloning uitgesteld
In veel Nederlandse bedrijven ontvangt de top geen bonussen in verband met de crisis. Bij Royal FloraHolland is de uitkering van de variabele beloningen over 2019 ook uitgesteld tot 1 oktober.  

Minder karren voor de klok
De oorzaak van de uitgestelde loonsverhoging is de coronacrisis die zijn tol heeft geëist, en nog nasijpelt binnen de bloemenveiling. „We hebben natuurlijk zware verliezen geleden in de eerste periode. Nog steeds zijn de volumes niet op orde. Aan de ene kant is de omzet goed, maar dat wil niet zeggen dat dit parallel loopt met de inkomsten. De hogere prijzen komen ten gunste van de kwekers. Het aantal karren dat voor de klok komt, is minder dan gebruikelijk. En we moeten extra kosten maken omdat er meer transacties zijn. Daar komen de regels van de 1.5 meter economie bij. Die vragen extra inzet van mensen in de logistiek om alles op tijd afgeleverd te krijgen.” 

De vakbond is sinds april op verzoek van Royal FloraHolland met de veiling in overleg over de impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering. De NOW-regeling en het Noodfonds Sierteelt blijken niet afdoende om de financiële gevolgen van de crisis op te vangen. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties