Lufthansa in beroep tegen vliegverbod bloemen op Schiphol

Lufthansa Cargo gaat bij de Raad van State in beroep tegen de uitspraak van de Haagse bestuursrechter dat de Duitse maatschappij geen Ecuadoriaanse en Colombiaanse bloemen op Schiphol mag vliegen.

Lufthansa zet hiermee de rechtszaak die ze tegen de Nederlandse staat aanvoerde voort. Mochten de Duitsers in het gelijk gesteld worden dan kan het zelfs uitdraaien op een gerechtelijke strijd voor het Europese gerechtshof en dat kan jaren duren.

De Nederlandse staat verbood Lufthansa eind 2011 nog langer op Schiphol te vliegen met bloemen uit de Zuid-Amerikaanse landen. Ze vond dat de rechten van de KLM geschonden werden.

Tot eind 2011 vloog Lufthansa wekelijks tachtig ton bloemen uit Ecuador en Colombia naar Schiphol, Lufthansa trachtte het verbod te ontwijken door via Puerto Rico te vliegen. De Haagse bestuursrechter typeerde dit als een technische tussenstop van de route van Ecuador naar Europa en keurde het af. Lufthansa gaat hiertegen in beroep.

Momenteel vliegt Lufthansa de bloemen drie tot vier keer per week naar Duitsland en vervoert ze vandaar met vrachtwagens naar Amsterdam.

Bron: Airliners.de