MIT-subsidie makkelijker aan te vragen

Ondernemers in het mkb, onder wie tuinbouwondernemers, krijgen dit jaar met minder verschillende regels te maken bij de aanvraag van subsidie via de MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken op 15 april bekend tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.

De vereenvoudiging van de aanvraagprocedure voor de MIT vloeit voort uit afspraken tussen het kabinet en de provincies en moet er volgens de bewindsman toe leiden dat dit jaar zo’n 2.600 ondernemers profiteren van deelname aan via de MIT gesubsidieerde innovatieprojecten. Dat zijn er 1.000 meer dan vorig jaar.

Aanvragen vanaf 19 mei
Vanaf 19 mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen voor de MIT-regeling. Op RVO.nl staat hierover vanaf 6 mei meer informatie. Nieuw is dat ondernemers dit jaar ook in hun eigen regio kunnen aankloppen. Hierdoor is de regeling voor hen toegankelijker gemaakt. Verder wordt het door de samenwerking tussen provincies voor ondernemers eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen.

Eerder werd al afgesproken dat de rijksoverheid en provincies gezamenlijk gaan investeren in de MIT. Voor 2015 is maximaal € 50 miljoen beschikbaar. Vorig jaar ging het om € 32 miljoen.