Maakt Kopen op afstand fysieke plantenklok overbodig?

In navolging van bloemen neemt het kopen op afstand (Koa) van planten bij Royal FloraHolland heel snel toe. Rond de beeldveildiscussie in 2017 lag het percentage nog op 25 tot 30%. Een kleine twee jaar later ligt het al boven de 50%. Wat betekent dit voor de fysieke klok? In het Vakblad van deze week lees je er hier meer over.

Een van de redenen voor de KOA-groei, is dat RFH de tarieven voor KOA verlaagd heeft. Dit deed ze om het gebruik van KOA te stimuleren. Manager operating auctioning Eric Velthuijzen van RFH zegt hierover: „We konden de kosten verlagen richting kostprijs, omdat de volumes groter worden.” Hij ziet meer redenen voor de groei. „Een van de bezwaren tegen KOA was dat de foto’s niet goed waren. Dat hebben we fors verbeterd waardoor klanten makkelijker van de tribune weg kunnen blijven en in de dealingroom kunnen zitten.”

Arie Bezemer, verantwoordelijk voor alle plantenklokken bij RFH, stelde vorige week op een bijeenkomst van vakvereniging FloraFutura dat Koa de norm is bij de veiling. Grote vraag is hoe lang de fysieke plantenklokken nog blijven bestaan. Dirigeert Royal ForaHolland de tuin- en kamerplanten naar beeldveilen? Gaat de fysieke klok dan toch verdwijnen? Waarom wordt KOA steeds goedkoper en fysiek veilen duurder? Je leest er hier meer over in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week.

In de LinkedIn groep van het Vakblad voor de Bloemisterij staat een stelling over de fysieke plantenklok. Via deze link kun je hier op reageren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties