Maarten Moerman Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Maarten Moerman uit De Lier is op 21 mei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van de Westlandse burgemeester Bouke Arends ontving hij de daarbij behorende versierselen tijdens zijn afscheid van sierteeltexporteur Intergreen.

Moerman is sinds 1986 werkzaam als Hoofd Kwaliteitsdienst van Intergreen, onderdeel van Dutch Flower Group (DFG). In zijn functie heeft hij wetenschappelijke onderzoeken begeleid naar alternatieven voor potgrond, het beperken van botrytis bij snijbloemen en het realiseren van de beste keten voor zeecontainervervoer van snijbloemen.

Foto: gemeente Westland

 

Ook was hij een van de ontwikkelaars tot verduurzaming van distributieketens voor bloementransport en heeft hij zich gedurende zijn carrière ingezet voor certificering en specificaties voor de bloemen- en potplantenteelt. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaam transport en de ontwikkeling in de sierteelt.

Dutch Flower Foundation
Daarnaast was Moerman in 1999 één van de initiatiefnemers en vervolgens bestuurslid van de Dutch Flower Foundation. Deze organisatie heeft als doelstelling het leefklimaat en milieu te bevorderen in de omgeving van Westland en Aalsmeer en in de landen van waaruit bloemen en planten worden geïmporteerd door DFG. Gedurende zijn zakelijke reizen heeft hij op eigen initiatief activiteiten ontplooid en kleding en materialen ingezameld voor kindertehuizen en safehouses in Kenia en Colombia.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties