Maastrichtse bloemisten mogen geen bloemen op straat verkopen

Maastrichtse bloemisten zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen houden. De PvdA van de gemeente Maastricht wil dat het stadsbestuur bloemisten toestaat om bloemen aan de straat te kunnen verkopen. Dat meldt de website 1Limburg.

Voor de buitenverkoop van bloemen is een uitzondering gemaakt in de lockdownregels. Toch werden bloemisten in de provinciehoofdstad van Limburg op de vingers getikt door handhavers.

In het belang van ondernemers
De PvdA wil van het stadsbestuur weten waarom de bloemisten hun producten niet aan de straat mogen verkopen. „De Rijksoverheid staat verkoop buiten de fysieke winkels toe. Waarom bent u van mening dat dit niet veilig zou zijn?”, schrijft de fractie. De partij hoopt dat het stadsbestuur bereid is om dit besluit ‘in het belang van de ondernemers’ terug te draaien. „Dit college spreekt naar buiten toe het allemaal erg te vinden, dat deze lockdown voor zoveel leed zorgt voor de ondernemers. Echter bent u het met ons eens dat u met deze maatregel niet handelt naar uw eigen uitspraken?”

Lockdown verlengd
Vanavond houdt minister-president Rutte opnieuw een persconferentie waarin hij de lockdown in Nederland met een aantal weken verlengt, meldt RTL Nieuws onder andere. Niet-essentiële winkels blijven waarschijnlijk nog langer dicht. Het kabinet werkt aan een uitbreiding van het steunpakket, maar de details hiervan zijn nog onduidelijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties