Magical en Roma nova vallen in de prijzen

Hortensia Magical Colours your Home en kwekerij Roma nova wonnen 19 februari de TuinZaken Retail Award in respectievelijk de categorie ‘groen binnen’ en ‘groen buiten’.

Bij Magical Colours your Home waardeerde de vakjury vooral de storytelling, de communicatie en de Facebook campagne. „Het prominent geven van 150 dagen bloeigarantie straalt vertrouwen uit”, zo luidde het oordeel van de jury.

Een kweker die volgens de jury zijn nek uitsteekt, is Roma nova met het totaalconcept van milieuvriendelijk geteelde bloembollen, in combinatie met een etikettenlijn en een zelf ontworpen pottenlijn. Ook zij wonnen een TuinZaken Retail Award.

Het waren niet de enige prijzen die werden uitgereikt. Zo werd Tom Uljee van Intratuin Barneveld verkozen tot Retailer van het jaar 2018, vanwege zijn bruisende tuinretailbedrijf en vooruitstrevende bedrijfsvoering. Volgens de jury weet hij wat de consument van nu wenst, denkt en koopt. Het tuincentrum is de groenste Intratuin-vestiging; zowel qua plantenaanbod als op het gebied van verduurzaming, aldus de jury.

De Karel Verdonschot Award 2018 ging naar Rob Verlinden. De tuinman was volgens de jury maar liefst 33 jaar lang het boegbeeld van tuinieren en de groensector op televisie. In 2018 stopte Verlinden als presentator van Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6. „Hij verdient deze prijs als geen ander”, aldus de jury.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties