Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Makelaars regelen overname kwekerij Bert Schouten

Makelaars regelen overname kwekerij Bert Schouten

0

Toen zijn zoon en dochter het bedrijf niet wilden overnemen, is Bert Schouten op zoek gegaan naar een opvolger voor zijn goed draaiende aeschynanthusbedrijf Kwekerij Bert Schouten in Sleeuwijk. Een relatief korte zoektocht, want Jurian Hordijk bleek interesse te hebben. Ondanks de klik hebben zij het overnameproces zeer zakelijk aangepakt. Resulterend in Hordijk Plants.

De eerste gesprekken verlopen bemoedigend, maar zowel Hordijk als Schouten komen overeen het als een zakelijke transactie te zien. Ze laten de onderhandelingen over aan makelaars; zij gaan in conclaaf met de juristen, accountants en fiscalisten van beide partijen. „We hebben getracht emoties buiten de deur te houden, maar dat is bij overdracht van bijna 30 jaar levenswerk bijna niet mogelijk. Het heeft best wel eens geknald, maar over het algemeen is de overgang harmonieus verlopen”, vertelt Schouten.

Hoe de overname verder is verlopen, is te lezen in de bedrijfsreportage die deze week in de Bloemisterij staat of online.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar