Man krijgt zeven jaar cel voor drugssmokkel in bloementransport

Een 52-jarige man uit IJsselstein moet zeven jaar de cel in. De rechtbank Overijssel heeft hem vorige week schuldig bevonden aan de opzettelijke uitvoer van 5,5 kg cocaïne, 118 kg amfetamine, 131 kg hasj en 7 kg hennep vanuit Nederland naar Duitsland. Hij gebruikte daarbij zijn bloemenbedrijf als dekmantel.

Foto: Shutterstock

De veroordeelde werd op 21 februari 2017 rond 21:30 uur aangehouden tijdens een controle van zijn vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A1 bij Wilp. De truck bleek geladen met bloemen die niet vers, maar rot en verwelkt waren. Op de vraag van een van de betrokken agenten waarom er verwelkte bloemen vervoerd werden, antwoordde de eigenaar van de vrachtwagen dat hij die nog moest weggooien.

Bij nadere inspectie van de lading ontdekte de politie zestien kartonnen dozen tussen de bloemen. Eén van deze dozen was gevuld met vier pistoolmitrailleurs, drie geluidsdempers en zes magazijnen van een pistoolmitrailleur; wapentuig dat volgens de rechtbank vrijwel uitsluitend in het zwaar criminele milieu worden gebruikt. De overige dozen bleken na onderzoek verdovende middelen te bevatten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties