Mandevillekweker krijgt plek in regieteam van FloraHolland

Vorige maand kwamen mandvillekwekers in opstand tegen Royal FloraHolland vanwege excessen op de klok. De veiling en een groep kwekers hebben overleg gehad en besloten is dat een van de aanvoerders zitting neemt in het regieteam van de veiling. Deze persoon gaat meedenken over het beleid en over hoe de klok versterkt moet worden.

Mandevillekwekers waren vorige maand woest, omdat Royal FloraHolland de deur had opgezet voor nieuwe Spaanse aanvoerders. Telers eisten opheldering van de veiling. Dit is gebeurd. De veiling laat weten een constructief gesprek te hebben gehad. Royal FloraHolland geeft toe dat in de uitvoering van het excessenbeleid fouten zijn gemaakt.

De FPC en mandevillekwekers hebben aan de veiling gevraagd of zij betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van het klokbeleid. Aan dit verzoek geeft de veiling gehoor. Een aanvoerder of een afvaardiging vanuit Flora Futura zal zitting gaan nemen in het regieteam. In dit regieteam worden onderwerpen als excessenbeleid, loyaliteit, digitalisering en landelijk veilen besproken.

Mandevillekweker Maurits van der Arend van Patio Plants geeft aan dat Flora Futura, waar hij inmiddels lid van is, nog in overleg gaat wie er in het regieteam zal plaatsnemen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties