Mangave, eyecatcher Futuristic 2019

Vaste plantenkwekerij F.N. Kempen in Mijdrecht was dit jaar een nieuwe locatie voor de FlowerTrials. Hier presenteerden drie veredelings- en vermeerderingsbedrijven hun nieuwe genetica: AllPlant Young Plants, Decock Plants, Kientzler Jungpflanzen. Van AllPlant Young Plants en Decock Plants zijn niet echt de traditionele deelnemers aan dit jaarlijkse evenement. Aangezien de grenzen tussen de zogenoemde ’outdoor’-gewassen steeds verder vervagen besloten beide bedrijven dit jaar voor het eerst aan te sluiten, mede omdat ze vinden niet langer om het evenement heen te kunnen.

Samen met Kientzler hebben ze er wel een locatie van gemaakt die meer gefocust is op tuinplanten en ze hebben er een echt thema aangekoppeld ’Futuristic 2019’. „Op de meeste locaties denk ik dat er een grotere diversiteit aan gewassen is te zien. Wij hebben ons hoofdzakelijk geconcentreerd op een grote diversiteit aan potplanten voor de tuin en die op te nemen in de route van de FlowerTrials”, vertelt Simon Gootjes, eigenaar van AllPlant.

Bezoekers aan de nieuwe locatie konden een donkere ruimte (mancave) inlopen en daar tussen de witte rook de ’mangave’ ontwaren, een kruisingsproduct tussen agave en manfreda. Een tuin- en terrasplant uit de koker van de Amerikaanse veredelaar Walters Gardens, waar AllPlant, F.N. Van Kempen en Plantipp (managementbureau van royalties van sierteeltveredelaars) veel potentie in zien. Met name de diverse gevarieerde plantvormen. Voor de Europese markt gaan ze dan ook samenwerken met Walters Gardens.

Lees vrijdag 14 juni een bedrijfsreportage over de Cock Plants in de Bloemisterij of in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties