Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Marco van Herk: ‘Anthura helpt de sector graag verder’

Marco van Herk: ‘Anthura helpt de sector graag verder’

0
Marco van Herk: ‘Anthura helpt de sector graag verder’

Anthura won vorige week de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Het Bleiswijkse veredelings- en vermeerderingsbedrijf van anthuriums en orchideeën ontwikkelde volgens de jury op indrukwekkende wijze een sterke internationale positie. Daarbij staan duurzaamheid en goed werkgeverschap hoog op de agenda.

De Tuinbouw Ondernemersprijs, een kunstwerk van metaal en ruim 1,5 meter hoog, staat prominent bij de balie. „We kregen hem afgelopen woensdag direct mee naar huis en mogen hem houden. Hij is goed te tillen. We nemen het kunstwerk straks wel even mee als we foto’s gaan maken”, zegt Marco van Herk vrolijk.

Een stuk gebak ontbreekt niet bij het interview met de commercieel directeur van Anthura. De prijs wordt gevierd. Sommige relaties uit de sector zorgen ervoor dat aan taart voorlopig geen gebrek is. Zij ondersteunen hun felicitaties met een creatie van een banketbakker. Van Herk kan het waarderen, maar is ook blij met de foodtrucks met gezonde snacks die een relatie binnenkort bij de drie Bleiswijkse locaties van Anthura laat langskomen

Vorig artikel Nieuwe editie Floribusiness magazine verschenen
Volgend artikel Poinsettia awards voor sortiment Beekenkamp
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties