Marginpar zet in op verstevigen marktpositie

Handelsbedrijf Marginpar gaat nauwer samenwerken met haar bestaande Oost-Afrikaanse partners Kariki Kenya, Carzan Flower Kenya en Marginpar Ethiopia (Blue Nile Flowers). Het consortium gaat opereren onder de naam Marginpar.

Het doel van de nauwere samenwerking is het bundelen van innovatie, productie en verkoop. Het handelsbedrijf met vestigingen in Uitgeest en Aalsmeer gaat met het drietal Kariki Kenya, Carzan Flower Kenya (sinds 2017 onderdeel van de Kariki Groep) en Marginpar Ethiopia/Blue Nile Flowers voortaan als groep opereren onder de naam Marginpar.

Marginpar vermarkt zomerbloemen uit Zimbabwe, Portugal, Tanzania, Kenia en Ethiopië. Haar tien bloementelende partners hebben samen ongeveer 450 ha. in productie. Het genoemde drietal is samen goed voor 230 ha zomerbloementeelt.

Twee buitenlandse investeerders

Twee investeerders, het Zuid-Afrikaanse Agri-Vie Fund II en het Norwegain Investment Fund for Developing Countries (Norfund), hebben de vorming van het consortium mede mogelijk gemaakt. De bedrijven binnen het consortium Marginpar kunnen zich door de samenwerking nog beter richten op hun core-business –het telen van zomerbloemen – en bouwen op elkaars expertise. Op termijn wil Marginpar zijn positie in de zomerbloemensector en als bloemenmerk nog verder verstevigen. Duurzame en langdurige samenwerking met marktpartijen, kwekers en veredelaars ziet Marginpar als een belangrijke succesfactor. Hun pakket zomerbloemen bevat onder andere hypericum, eryngium, astrantia, clematis, asclepia en scabiosa. Door samenwerking met veredelaars zijn het vaak exclusieve cultivars.

Jatropha Fire Cracker
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties