De Boomkwekerij Markt FloraHolland sluit bloemistenklok in Naaldwijk

FloraHolland sluit bloemistenklok in Naaldwijk

1

FloraHolland sluit de bloemistenklok in Naaldwijk per 1 oktober. Klanten op de bloemistenklok kopen meer digitaal in en hierdoor raakt de balans tussen vraag en aanbod op deze klok steeds meer zoek. „Je kunt het een lijdensweg laten worden, maar wij willen tijdig anticiperen en hebben besloten de klok te sluiten”, aldus Aad van den Enden van FloraHolland.

FloraHolland geeft aan dat sinds zij de tarieven voor het digitaal inkopen heeft verlaagd, een steeds grotere klantengroep via deze weg inkoopt. „Daarnaast was het vanaf de start van de bloemistenklok in 2014 al lastig om voldoende assortiment voor de klok te krijgen. En dat terwijl voor de exportklokken een dijk van en assortiment staat. Hier kunnen klanten via Klokvoorverkoop of KOA inkopen. Wij hebben de klanten hier de laatste maanden  in begeleid en we zien dat zij steeds meer hier gebruik van maken. De beweging van de digitalisering is de laatste maanden fors versneld”, geeft Aad van den Enden van FloraHolland aan.

Klanten van de bloemistenklok hebben ook de mogelijkheid om in Rijnsburg in te gaan kopen. Die fysieke klok blijft gewoon draaien. Ook de bloemistenklok in Eelde blijft open. „Die draait goed. De situatie daar is niet te vergelijken met Naaldwijk. In Eelde is er een trouwe klantengroep en geen concurrentie van de exportklokken”, aldus Van den Enden.

Op 29 september zal de bloemistenklok voor het laatst draaien in Naaldwijk.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Smithc810 Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Smithc810
Gast
Smithc810

Great, thanks for sharing this article. Really Cool. adgbkekddfbfkcbd