De Groene Agenda presenteert nieuwe ‘Factsheets’

Het programma De Groene Agenda heeft de ‘Factsheets’ klaar. In deze documenten staat beschreven wat groen voor de mens en omgeving doet. Daarbij wordt de vertaalslag naar de praktijk gemaakt.

Er zijn veel wetenschappelijke studies gedaan naar het effect van groen op mens en omgeving. Deze studies heeft het programma De Groene Agenda samengevat en overzichtelijk gepresenteerd in zogenaamde Factsheets.

De Factsheets zijn onderverdeeld in vier thema’s: Groen en Werken, Groen en Leren, Groen en Wonen en Groen en Herstellen. In de sheets is uitgelegd wat groen precies op dat terrein kan betekenen en hoe ondernemers het vervolgens toe kunnen passen in de praktijk. „Ons doel is dat de praktijk er mee aan de slag gaat en  daadwerkelijk wat met de wetenschappelijke kennis doet. Het grootste compliment voor mij is dat de sector de inhoud gaat kopiëren en verspreiden”, geeft Albert Haasnoot van Royal FloraHolland aan.

De Groene Agenda is eind 2015 gestart met als doel om de vertaalslag naar de praktijk te maken en innovatie te bevorderen wat betreft de positieve effecten van groen. Royal FloraHolland heeft een leidende en faciliterende rol in dit programma. Het programma loopt in totaal vijf jaar en is onderdeel van het topsectorenbeleid. De overheid en het bedrijfsleven hebben €4 miljoen bij elkaar gebracht voor groenprojecten en verdere onderzoeken.

Lees meer over de Factsheets en andere  projecten van De Groene Agenda in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 18.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties