Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Markt moet merkbaar wennen aan uitbreiding curcuma

Markt moet merkbaar wennen aan uitbreiding curcuma

0

De uitbreiding in curcuma is voor de markt nog even wennen. Tot eind juni werd er 10% minder betaald voor 25% meer stuks. Vooral externe omstandigheden speelden de neerwaartse lijn in de kaart, zeggen kwekers.

Nu kwaliteit en assortiment verbeterd zijn, durven producenten het aan om de aantallen op te schroeven. Het eerste half jaar had dat een lichte prijsdruk tot gevolg. Volgens Thom Persoon van kwekerij Forever Plants is dat niet zorgwekkend. „Curcuma kan wel weer wat hebben. Er is absoluut potentie voor meer. De prijsdruk is dan ook minimaal ten opzichte van het meeraanbod.”

Walter Gunneweg van KP Holland verklaart het als volgt: „Het is nog even wennen voor de markt. De prijsdaling komt ook door valutaproblemen op bepaalde markten, door de goedkope phalaenopsis die bepalend is voor het marktbeeld en het late perkgoedseizoen. In de zomer staan er weer een hoop acties gepland, dus ik verwacht de komende weken minstens stabilisatie.” Zo neemt Aldi momenteel grote aantallen uit de markt voor de Europese filialen. Dat doet de daghandel goed.

Dit artikel verder lezen?

Profiteer van onze aanbieding en ervaar het Vakblad voor de Bloemisterij!

Direct registrerenMeer informatie

Uw voordelen

  • Op de hoogte van alle vakinformatie in de sierteelt
  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar