Matthias Redlefsen: ’Duitse consument koopt meeste bloemen’

De Duitse consumptie van bloemen per persoon is de hoogste ter wereld, mede dankzij culturele tradities zoals weelderige bloembakken op balkons en bloemperken in plaats betonnen platen op graven. Dat zei Matthias Redlefsen, managing director van Benary, tijdens het jaarlijkse ledencongres van Fleuroselect.

Ondanks dit gegeven vindt Redlefsen dat de veredelaar disproportioneel vergoed wordt in de waardeketen. „Veredelaars zullen moed en creativiteit nodig hebben om de toekomst succesvol tegemoet te gaan.”

Wellicht een sombere boodschap, maar het congres werd door de deelnemers getypeerd als een fijne familiebijeenkomst. Ongeveer 100 gedelegeerden uit 16 landen verzamelden zich van 2-4 juli in Kassel, Duitsland.

In het kader van de vieringen omtrent 175 jaar Benary fungeerde dit Duits zaadveredelingsbedrijf als gastheer voor het event. Grootvader Fritz Benary besloot om Oost-Duitsland te verlaten en het bedrijf opnieuw op te starten in West-Duitsland. Vandaag verkoopt Benary meer dan 10 miljard bloemzaden per jaar. De exportquota van het bedrijf bedraagt meer dan 90% en de omzet is de voorbije 13 jaar verdubbeld.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties