Hortipoint Máxima duikt de kassen in

Máxima duikt de kassen in

0

In het kader van het staatsbezoek van Singapore bezocht koningin Máxima 22 november samen met president Halimah Yacob van Singapore de kassen van het Horticultural Centre in Bleiswijk.

Het bezoek stond in het teken van duurzame (stads)landbouw. „Singapore is als stadstaat zelf één groot urban farming gebied”, zegt Ben Geerlings, internationaal communicatieadviseur bij WUR, op de website van de universiteit. „De president was dan ook zeer geïnteresseerd in de kennis die WUR op dit gebied te bieden heeft en ik denk zeker dat er in de toekomst meer samenwerking zal komen.”

In de kassen kreeg Maxima uitleg over verschillende innovaties in de tuinbouw. Ze bezochten onder andere een tulpenkas, waar wetenschappers onderzoeken hoe ze op een duurzame manier het hele jaar door tulpen kunnen kweken, en een tropische kas met bijvoorbeeld papaya’s, vanille en passievruchten. Daarnaast bekeken ze en tomatenkas waar Ernst van den Ende, directeur Plant Sciences Group, vertelde over verschillende innovaties op het gebied van tomatenteelt. Verder waren drie (van de vijf) Singaporese WUR-studenten aanwezig om met de president en Maxima te praten.

Tijdens het bezoek werden ook een aantal samenwerkingsovereenkomsten getekend, onder andere tussen Nanyang Technological University uit Singapore en WUR. Die samenwerking geldt bijvoorbeeld voor studies in voedingswetenschappen, waar in 2014 al een begin mee is gemaakt.

Bron: WUR

Reageer op dit artikel

avatar