Vakblad voor de Bloemisterij Het vak ‘Mediwiet kan Westlandse kwekers miljarden opleveren’

‘Mediwiet kan Westlandse kwekers miljarden opleveren’

0

Glastuinbouw Nederland pleit voor het legaliseren van medicinale cannabisteelt in Nederland. De organisatie ondersteunt hiermee de oproep van kwekers in het Westland, die bij premier Rutten hebben aangegeven dat ze tientallen miljarden mislopen. In Canada is medicinale wiet sinds de legalisatie een miljardenbusiness geworden. Nederlandse kassenbouwers en toeleveranciers doen hier goede zaken. In Nederland is de productie van legale cannabis beperkt tot het bedrijf Bedrocan, dat de teelt uitvoert in opdracht van overheidsinstantie Bureau Medicinale Cannabis (BMC).

Op dit moment is het vrijgeven van medicinale cannabisteelt niet mogelijk volgens de wet. Wel schrijft BMC schrijft een tender uit, waarvoor bedrijven met interesse zich kunnen aanmelden. Waarschijnlijk wordt een of twee nieuwe vergunningen afgegeven. Bedrijven die hieraan meedoen moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen.

Verder mogen maximaal tien ondernemers wiet gaan kweken voor recreatieve doeleinden. Telers met interesse kunnen hiervoor een aanvraag indienen. Het experiment zal minimaal vier jaar duren. In die vier jaar vindt ook een evaluatie plaats. Daarna zal de regering een besluit nemen over de toekomst van het coffeeshopbeleid.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

avatar