Meedoen aan Floriade 2022 is dit keer laagdrempeliger

De groei en bouw van Floriade 2022 is in volle gang. Telers en telersgroepen van potplanten en snijbloemen mogen hieraan deelnemen en dat is nu wat laagdrempeliger dan bij de vorige editie. De expo richt zich deze keer op duurzaamheid en lokaal telen met het thema ‘Growing Green Cities’.

Een voorbeeld hiervan is het kassencomplex, dat samen met de tuinbouwsector vorm krijgt. Vakblad voor de Bloemisterij ging langs bij Floriade in Almere en sprak met Albert Haasnoot. Hij is er secretaris Adviesraad Bloemen&Planten. Volgens hem groeien in het kassencomplex, The Green House, straks de meest uiteenlopende bloemen en planten. Maar ook technologie speelt er een grote rol: „In het onderdeel High Tech Green House is te zien hoe in Nederland bloemen, planten en groenten op een moderne manier worden geteeld. Circulariteit op het gebied van water, energie en plantgezondheid wordt zichtbaar gemaakt.”

Albert Haasnoot in een kabine van de kabelbaan boven Floriade. De bomen, heesters en vaste planten zijn inmiddels aangelegd. (Foto: Peter van Leth)

Nieuwsgierig geworden? Albert Haasnoot vertelt meer over Floriade 2022 en het kassencomplex in de rubriek ‘Even bellen met’ van het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Nummer 36 ligt nu voor u klaar. De online versie staat op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties