Meer groen op het Nederlandse balkon

Uit onderzoek van Mooiwatplantendoen.nl blijkt dat er dit jaar meer planten op de balkons en terrassen in de stad staan. Het aandeel planten is ten opzichte van vorig jaar gestegen van 70% naar 76%. Amsterdammers hebben de groenste vingers.

De populariteit van bloeiende planten is in een jaar tijd iets teruggelopen (van 37% naar 32%). Kruiden- en groenteplanten vallen dit jaar beter in de smaak: 8% van de respondenten heeft deze op het balkon of het terras staan (een verdubbeling ten opzichte van 2017).

De meeste planten worden in het tuincentrum gekocht (71%). De bouw- en supermarkt hebben beiden een aandeel van 19%.

Amsterdammers hebben in vergelijking met Rotterdammers, Utrechters en Hagenezen de meeste planten buiten staan. Daar zijn 78% van de balkons en terrassen gevuld met groen. Hiervan heeft 27% meer dan vijftien planten staan. In Rotterdam zijn de vingers niet zo groen. Meer dan de helft (51%) geeft aan geen planten op hun balkon te hebben.

Het onderzoek van Bloemenbureau Holland is in de periode mei en juni uitgevoerd onder 1611 respondenten in de leeftijd tussen de 18 en 88 jaar. De consumenten die mee hebben gedaan met het onderzoek zijn woonachtig in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties