Meesters in de Tuin eerste groenbeurs van dit jaar

  Op donderdag 14 oktober vindt de eerste echte groenbeurs van dit jaar plaats. Zo’n duizend professionals komen deze dag bijeen voor het Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium in Cuijk.

  „Het is prachtig dat we de eerste zijn”, zegt Niels in ’t Veen, organisator van Meesters in de Tuin. Door de coronapandemie was de organisatie vorig jaar gedwongen om virtuele meetings te organiseren. Met meerdere partners zijn er toen YouTube-video’s gemaakt, waardoor kennis en inspiratie alsnog gedeeld kon worden.

  Onderscheidend

  Volgens In ’t Veen is Meesters in de Tuin een alternatief op de traditionele beursevenementen. De organisatie wil zich dan ook onderscheiden van andere beurzen in de Benelux. Drie belangrijke pijlers van dit evenement zijn inspiratie, kennis en netwerk, hetgeen waar de top van de tuinbranche voor komt.

  „Wij noemen het ook wel een evenement van meesters voor meesters in de tuin. Zowel de bezoeker als de exposant is immers meester in zijn vak. De gemiddelde bezoeker is meestal eigenaar, ontwerper of voorman bij een hoveniersbedrijf, tuinontwerpbureau of zwembadbouwer en is deze dag specifiek op zoek naar onderscheidend vermogen, productontwikkeling en noviteiten voor aankomend seizoen.”

  Intieme sfeer

  „De locatie is ook bijzonder. Op het terrein van de ruim 400 ha grote boomkwekerij Ebben bevindt zich een unieke evenementenlocatie, het Inspyrium. Midden tussen de unieke bomen en andere natuur voelt onze bezoeker zich het beste thuis, vandaar dat dit de ideale locatie is voor ons evenement. Een bijkomend voordeel is dat we ons evenement kunnen aankleden met al die mooie bomen. Ruim tweehonderd volwassen bomen zullen het evenement aankleden waardoor er een intieme sfeer ontstaat”, aldus In ’t Veen.

  Beursevenement Meesters in de Tuin
  Bij Meesters in de Tuin komt de top van de tuinbranche bijeen en staan kennis en inspiratie centraal. Foto: Inspyrium

  Programma Meesters in de Tuin

  Het programma start om 10.00 uur. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers bij verschillende partners, in de buurt van Cuijk, de productielocatie, showroom of een referentieproject bekijken. Daarna gaat de dag verder met een plenair gedeelde in een arena-opstelling. Hier vinden diverse kennissessies en lezingen plaats. Om 14.30 uur is de officiële opening van de beursvloer.

  In ’t Veen verwacht dat de deelnemers in oktober veel nieuws hebben. „Zij hebben twee jaar lang geen noviteiten en producten kunnen tonen aan de markt. De productontwikkeling heeft natuurlijk niet stilgestaan in die periode, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties