‘Mesken, Van der Meij en Van Schilfgaarde gaan bakkie doen’

Directeur Matthijs Mesken en voorzitter Cees van der Meij van VGB gaan koffie drinken met Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde. Dat is waarschijnlijk de uitkomst van een bestuursoverleg van VGB dat vanmorgen plaatsvond. Dat verwachtte Mesken voor aanvang van het overleg.

„Het voorstel zal waarschijnlijk zijn dat we niet meer via de pers communiceren en dat we een kop koffie met Steven gaan drinken. Escalatie was even nodig, maar we praten niet meer via de pers met Royal FloraHolland. Wij zochten met onze brief de pers en Royal FloraHolland pakte ons in de media terug met hun brief. Het is nu tijd om als volwassen partners om de tafel te gaan zitten. We hebben elkaar gewoon nodig.”

Of er uiteindelijk een mediator aan te pas komt om partijen op een lijn te krijgen, dat kan Mesken niet zeggen. „We gaan eerst een kop koffie drinken en dan kijken we verder.”

Foto Shutterstock

VGB stuurde afgelopen week een boze brief naar de directie van RFH omdat ze geen antwoord kreeg op vragen in een eerdere brief. Een van de vragen die VGB-leden hebben is welke spelregels er voor hun klanten gaan gelden op het digitale platform Floriday en welke beprijzing de veiling gaat hanteren.       

In editie 20 van de Bloemisterij meer over het conflict tussen handel en veiling. Lees het verhaal alvast via mijnbloemisterij.nl. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659444.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees van Egmond
Kees van Egmond
4 maanden geleden

En nu maar hopen dat ze het roerend eens worden.

Berkhout
Berkhout
4 maanden geleden
Antwoord aan  Kees van Egmond

en niet te zwart in zien!