Mike Groenewegen: ’Groei van kwekerij is geen must’

De droom van Mike Groenewegen is alles centraliseren op 1 locatie. Dat is lastig in het Westland, weet de lelieteler. Het bedrijf Gentily heeft nu drie locaties. Recent werd afscheid genomen van een locatie waar zijn opa Aad 65 jaar geleden zijn kwekerij begon.

 

Dat afscheid betreft een kas van 2 ha aan de Oudedijk in Maasdijk. Die is verkocht aan een projectontwikkelaar. Opa Aad begon daar 65 jaar geleden. Zoons Leo en Ad namen het bedrijf in 1990 over en gingen er wonen. Toen was de hoofdteelt al lelies. In 2006 is er een nieuwe kas gebouwd en kwam Mike Groenewegen in het bedrijf. De kwekerij breidde uit tot 8 hectare lelie toen in 2018 een kas aan de Heenweg werd gekocht. De vierde locatie in het Westland.

Op dit moment is er 6 ha in productie voor lelie; Oriëntal’s, OT’s en LA’s, elk in een aparte kas. Groei in areaal is geen must voor Groenewegen. Met optimaliseren van de gewasgroei en afzet kan het bedrijf ook stappen maken. Zo is er aan de Heenweg is er sinds april een banden-
systeem boven het betonpad. „Die levering wilden we vanwege corona uitstellen, maar nu zijn we blij dat de banden er zijn. Bloemen hoeven niet meer met karren van de kas naar de schuur.”

Mike Groenewegen was Vakgenoot in het Vakblad van week 27. Dat artikel is ook online te lezen via deze link (inlog vereist)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties