Milieu Centraal organiseert Week van de Groene Tuin

  Samen met een groot aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. Deze vindt plaats van 12 tot en met 18 april. De campagne maakt onderdeel uit van de overkoepelende campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’.

  Tijdens de Week van de Groene Tuin moeten zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten worden vergroend en verduurzaamd. De hele week vinden acties plaats en krijgen tuineigenaren tips om de eigen tuin klimaatbestendig te maken. Ook wordt advies gegeven ver het voorkomen van onkruid en plagen en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en een schuilplek te voorzien.

  Stimuleren biodiversiteit

  Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van de Week van de Groene Tuin. ‘Het vergroenen en verduurzamen van je tuin of balkon is niet alleen leuk om te doen, maar ook belangrijk met het oog op het veranderende klimaat en stimuleren van de biodiversiteit. Bovendien voorkom je plagen met een tuin waar veel verschillende soorten leven.’

  Bron: Tuin en Landschap | Foto: Shutterstock

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  gate.io
  1 jaar geleden

  Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  20bet
  10 maanden geleden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.