Milieu-organisaties dringen aan op versneld uitfaseren bestrijdingsmiddelen

  Milieu-organisaties dringen bij de Tweede Kamer aan op een verbod op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. LTO pleit voor het handhaven van de Toekomstvisie Gezonde Teelt 2030.

  In een ronde tafelgesprek in de Tweede Kamer deze week dronge organisaties als de Miliefederatie en Meten=Weten er bij de Tweede Kamer op aan dat in de toelatingsprocedures op zijn minst meer aandacht komt voor onder andere neurotoxicologische effecten van gewasbeschermingsmiddelen. Maar het liefst zien zij dat het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen per direct wordt verboden. Het feit dat er biologische teelt mogelijk is, versterkt hun in de mening dat chemische middelen daadwerkelijk overbodig zijn.

  LTO, maar ook Wageningen University pleitte voor het handhaven van de Toekomstvisie Gezonde Teelt 2030, waarbij er komende jaren toegewerkt wordt naar een emissie-arm en residuvrije teelt in 2030. Het versneld uitfaseren van middelen, zorgt voor problemen omdat het de ontwikkeling van nieuwe technieken en het overschakelen naar een meer weerbare teelt in gevaar brengt.

  In het ronde tafelgesprek kregen diverse partijen de mogelijkheid hun standpunten uiteen te zetten en kamerleden de mogelijkheid hier kort enkele vragen over te stellen. Tot een conclusie leidde het debat niet.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties