Minder phalaenopsis, hogere prijzen

In juni en juli gingen de prijzen op Royal FloraHolland voor veel producten door het plafond, meldden we in de voorgaande maanden. In augustus was dat niet het geval. Zowel bloemen, kamerplanten als tuinplanten deden het in een hete augustusmaand gemiddeld wel beter dan vorig jaar.

De lagere aanvoer van bloemen en planten en de vraag voor de Rentrée waren hier twee van de oorzaken van. Andere oorzaak is onder meer dat Royal FloraHolland een vergelijking trekt met een matig augustus 2019.

Van snijbloemen werden vorige maand via de veiling ruim 10% minder stuks verkocht. De prijs steeg met 4,4% naar gemiddeld 24 cent. Ook kamerplanten deden het in augustus beter. Voor ruim 6% minder verkochte stuks werd gemiddeld een 10,3% hogere prijs betaald.

De prijs van phalaenopsis was gemiddeld €3,58. Net als vorig jaar betekende dat een stijging. En net als vorig jaar lag de aanvoer lager. Deze keer steeg de prijs met 13,8% bij een 13,7% lagere aanvoer. In 2019 was dat +6,4% bij een 15% lagere aanvoer.

Lees hier meer over de prijsvorming bij Royal FloraHolland in augustus.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties