Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Mini-cymbidiums: zien te pieken met juiste kleur

Mini-cymbidiums: zien te pieken met juiste kleur

0

Als het nu gaat om op kleur aanleveren of in mengdozen; het draait er volgens Simon Vermeer bij mini-snijcymbidiums vooral om op het juiste moment de juiste kleur te brengen. Volgens zoon Jacco heeft zijn vader dat goed in zijn vingers. Vanaf dit jaar is hij hieraan ook zijn bijdrage gaan leveren. Vooralsnog voor hem een leerproces, maar hij heeft ook al wat ideeën.

Een bedrijfsscan van kwekerij Leekade in Bleiswijk is een van de onderwerpen in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Het bedrijf wordt gerund door Simon en Esther Vermeer. Sinds begin dit jaar is zoon Jacco toegetreden tot het bedrijf. Daarmee is voor hem een jongensdroom uitgekomen: „Ik ben niet door mijn ouders gepusht. Ze hebben echter altijd te kennen gegeven dat als ik echt wil ik dan meer dan welkom ben.”

Daarnaast is er onder de kop ‘Zonder chemie kan (nog) niet’ veel aandacht voor een tuinbouw zonder chemie. Boeren en tuinders draaien op voor de kosten en er moeten sneller groene middelen worden toegelaten valt er onder meer te lezen.

In het interview van deze week Xander van Reisen. De directeur van Noviflora doet uit de doeken hoe het bedrijf omgaat met verpakkingen voor bloemen en planten.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar