Minidrones bijna klaar voor jaagtest op motten

De minidrones van PATS Indoor Drone Solutions zijn bijna klaar voor het bestrijden van motten in kassen. Zogenoemde jaagtesten zijn in de praktijk al bezig. De focus is nu op het volledig autonoom vliegen.

Binnenkort verwacht PATS dat de drones autonoom kunnen vliegen. Daarna worden systemen getest om te kunnen jagen op motten en om data hiervan te kunnen verzamelen. Jaagtesten zijn in de praktijk al bezig, laat Bram Tijmons van PATS weten. „Maar we focussen eerst op volledig autonoom vliegen, want dan kan je jaagtesten in een grotere hoeveelheid tegelijkertijd uitvoeren.” Hij hoopt vanaf mei 2020 te kunnen focussen op het jagen.

In 2019 getest in gerbera en chrysant

Vorig jaar is PATS gestart met het testen van minidrones tegen Turkse mot in gerbera’s en chrysanten. Inmiddels kunnen de drones rondvluchten uitvoeren in een kas. Ze kunnen ook al op stations landen en hun batterij opladen, zodat ze volgens PATS altijd klaar zijn om in actie te komen.Het einddoel is om plaaginsecten te kunnen beheersen met behulp van de minidrones, zodat er minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Demonstratie voor Amerikaanse landbouwminister

Het project trekt internationale aandacht. In februari demonstreerde PATS de innovatie aan de Amerikaanse minister van landbouw, Sonny Perdue. Het was onderdeel van een bezoek aan Europa en de Europese Commissie in Brussel.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties