Minister Koolmees: ’Inspecties SZW in kassen zijn arbeidsintensief’

Op 12 februari heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zelf ervaren hoe arbeidsintensief de inspecties van de Inspectie SZW zijn op glastuinbouwbedrijven. Samen met wethouder Frank Rijneveen van Westland heeft de bewindsman meegelopen bij reguliere inspecties in het Westland.

De inspecties zijn zo arbeidsintensief omdat ze nauwkeurig moeten gebeuren, weet Koolmees nu. Om onder meer te achterhalen of werknemers eerlijk loon voor eerlijk werk krijgen, dat er geen sprake is van uitbuiting en of ze goed gehuisvest worden. De minister heeft het werkbezoek als zinvol ervaren: „Het is belangrijk om te weten voor een minister hoe beleid in de praktijk uitpakt.”

Wethouder Rijneveen vindt het goed om te constateren dat de rijksoverheid grondig inspecteert op arbeidsomstandigheden. Dat is belangrijk als je als Westland wil uitstralen dat je de duurzaamste glastuinbouwgemeente van de wereld bent.

Na afloop van de onaangekondigde bezoeken op glastuinbouwbedrijven had Koolmees op het gemeentehuis nog een gesprek met burgemeester Van Ardenne over arbeidsomstandigheden en zijn bevindingen. Over zijn bevindingen heeft hij echter geen uitspraak gedaan.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties