Minister schiet reddingsplan vrachtvluchten Schiphol af

Het plan van de sector om meer vrachtvluchten beschikbaar te krijgen op Schiphol is afgeschoten door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Uitvoering van het plan zou volgens haar leiden tot overschrijding van het groeiplafond van de luchthaven, zo blijkt uit een brief van de bewindsvrouw aan de Tweede Kamer.

Het plan, in jargon ook wel het ’lokaal richtsnoer Schiphol Local Rule 2’ genoemd, herbergt volgens Nieuwenhuizen het risico van overschrijding van het afgesproken maximum van 500.000 vliegtuigbewegingen op jaarbasis tot en met 2020. „Ik wil dat risico niet lopen omdat ik vast wil houden aan dit afgesproken maximum”, schrijft de minister.

Het besluit van de minister is een tegenvaller voor luchtvrachtvervoerders, die het plan juist hadden bedacht om meer vliegcapaciteit voor vrachtvervoer te creëren. Door de afkeuring van de minister vrezen de partijen – waaronder brancheorganisaties TLN, evofenedex en Air Cargo Netherlands – dat de afname van vrachtvluchten doorzet vanwege een tekort aan slots.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties