Minister Schouten aanwezig bij eerste Brexit-bijeenkomst speciaal voor telers

Landbouwminister Carola Schouten zal op donderdag 28 juni aanwezig zijn bij een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de Brexit voor de land- en tuinbouw. De bijeenkomst is de eerste in de reeks door LTO Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW georganiseerde Brexit-meetings, die zich speciaal richt op tuinders, handelaren, agrologistieke bedrijven, kassenbouwers en andere bedrijven uit de land- en tuinbouw.

Tijdens de bijeenkomst praten minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), voorzitter Marc Calon van LTO Nederland, voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW en experts van Rabobank, Douane en NVWA je bij over de vraag hoe Brexit de agrosector kan raken en wat je nu al kunt doen om kansen te benutten en risico’s te ondervangen.

Nederland is de grootse agro-exporteur naar het Verenigd Koninkrijk (jaarlijks circa € 9 miljard.). Zo’n 10% van de Nederlandse agrarische uitvoer gaat daarmee naar het VK. Brexit kan groot effect hebben op deze goede uitgangspositie. Zo kunnen toekomstige handelsbarrières, zoals extra controles aan de grens, groot effect hebben. Ook zal de concurrentie op de Europese markt naar verwachting toenemen bij moeilijker toegang tot de Britse markt. Onder het motto ’Hope for the best, prepare for the worst’ voeren werkgeversorganisaties LTO Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW en het ministerie van LNV een gezamenlijke campagne om ondernemers op de Brexit voor te bereiden.

De speciale Brexit-bijeenkomst voor de agrosector vindt plaats op donderdag 28 juni van 13:30 tot 15:00 uur in de afmijnzaal van bloemenveiling Royal FloraHolland in Naaldwijk. Deelname is gratis, maar aanmelden wordt op prijs gesteld. Klik hier voor het programma en aanmelden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties