Minister Schouten ondertekent eerste Tuinbouwakkoord

Minister Carola Schouten heeft op 14 maart mede het eerste Tuinbouwakkoord ondertekend. Voor haar staat de Nederlandse tuinbouw synoniem voor dynamisch en vooruitstrevend ondernemerschap. Ze levert daar graag haar bijdrage aan om dat te behouden en te versterken.

„In het Tuinbouwakkoord wordt richting gegeven aan een volledig circulaire tuinbouwsector. Waar de tuinbouw al jaren in voorop loopt, dat gaan we via de omschakeling naar kringlooplandbouw in een breder verband doen: zorgvuldig grondstoffen gebruiken, voedselverspilling verminderen en schadelijke uitstoot voorkomen. Ik teken ervoor”, aldus de bewindsvrouw.

Via het Tuinbouwakkoord werkt de gehele tuinbouwsector, van bloembollen tot aan glastuinbouw, samen met overheden en kennis- en onderwijsinstellingen aan een vitale en toonaangevende Nederlandse tuinbouwsector. Bijna 35 tuinbouworganisaties en overheden tekenen mee.

Zeven prioriteiten

Via zeven prioriteiten zet de sector in op een circulaire, duurzame tuinbouw en verdere versterking van de internationale concurrentiepositie. De zeven prioriteiten zijn energie, modernisering van het tuinbouwareaal, verslogistiek, gezonde planten/gezonde mensen, innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs en internationalisering.

Deze prioriteiten overstijgen de draag- en slagkracht van individuele bedrijven, brancheorganisaties en ketens. Op basis van het akkoord dat op 14 maart is ondertekend, conformeren alle partijen zich aan een uitvoeringsagenda voor de komende jaren. Daarin staat wat de sector gaat doen om de gemeenschappelijke doelen te bereiken. Doelen die aansluiten op de visie van het ministerie van LNV ’Waardevol en Verbonden’ en het nationale Klimaatakkoord.

Lees 22 maart meer commentaren op het Tuinbouwakkoord en alle ins and outs van het akkoord in de Bloemisterij

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
3 jaren geleden

Al jaren onze statement. Healthy Plants, Healthy People.
http://www.ficusxl.nl