Moois uit het Willem-Alexander Paviljoen

Siertelers weten het Willem-Alexander Paviljoen op Keukenhof steeds meer te vinden voor de promotie van hun gewassen. Permanent zijn daar diverse bloeiende gewassen te vinden, aangevuld met visueel aantrekkelijke planten en struiken.

De inrichting van het Willem-Alexander Paviljoen is vorig jaar vernieuwd. Nog meer siergewassen kunnen daardoor permanent een plek krijgen. Naast tulpen en andere bolgewassen zie je nu diverse potplanten en snijbloemen. Niet alleen bloeiende potplanten, maar ook fatsia en calathea en tevens bijzondere gewassen als de rijkbloeiende echium.

De diverse gewassen zijn de gehele openstelling van Keukenhof te bewonderen. Ze moeten deze week (week 18) wel inschikken. De helft van het paviljoen is dit jaar namelijk een flink aantal dagen bestemd voor de lelieshow. Van 10 mei tot en met de sluiting van het park op 21 mei dus lelie en nog meer moois uit sierteeltland in het Willem-Alexander Paviljoen.

Voor de volledigheid: de orchidee, medinella en anthurium zijn nog steeds present in het Beatrix Paviljoen. Calla en chrysant zijn vanaf nu te bewonderen in het Oranje Nassau Paviljoen.

guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Louis Kester
Louis Kester
5 jaren geleden

Hans….. cyclamen en TouchMe’s niet gezien? 🙂 https://youtu.be/FaFhBVPtAQo

Hans Neefjes
Hans Neefjes
5 jaren geleden
Antwoord aan  Louis Kester

Ze waren idd net opgeruimd toen ik filmde . Helaas Louis. De lelieshow werd toen opgebouwd op ‘jullie’ plek in het paviljoen . Dit jaar weer veel goede respons gehad op jullie cyclamen en primula’s in Lisse?

Louis Kester
Louis Kester
5 jaren geleden
Antwoord aan  Hans Neefjes

Minder reacties in aantal. Simpelweg omdat we vorig jaar zgn. ‘green-screen’ hadden staan waar de interactie voor veel meer ‘herrie’ zorgde, en natuurlijk database aan bloemen- en planten-liefhebbers wereldwijd.
Kwalitatief speelt hier wel mee dat we in buitenland gezien worden als ‘partner’ van Keukenhof 🙂
NB. Binnenkort langs bij FlowerTrials, Hans? – https://youtu.be/EGEvQgvvfdI?list=PL76KMNCeIRwbwiOt43WRDGQqKKi5NBUjm