MPS introduceert één vignet dat consument inzicht geeft in productiewijze

MPS komt met een nieuw vignet. Voortaan is er maar één aanduiding voor kwekers die gecertificeerd zijn voor MPS ABC, MPS-GAP, MPS-SQ of MPS ProductProof. Die ene aanduiding vervangt de veelvoud aan vignetten die nu in omloop zijn. Aan het vignet wordt een website gekoppeld waar alle stakeholders dus ook de consument kunnen zien hoe duurzaam de producten zijn.

Het nieuwe vignet en www.volgjebloemofplant.nl wordt op 23 augustus officieel gelanceerd op Plantarium. De nieuwe koers draagt volgens Yolande van den Boom, directeur MPS, bij aan twee wensen van telers: de consument laten zien hoe duurzaam bloemen en planten zijn geproduceerd en minder keuzestress bij telers bij verduurzaming van hun producten.

MPS certificeert en zorgt ervoor dat in de handelsketen bekend is en gegarandeerd wordt hoe duurzaam een plant is geproduceerd. Daar komt nu met dat ene nieuwe vignet als het ware een stap bij. Want het wordt gekoppeld aan de website www.volgjebloemofplant.nl waar een burger – ook in het Duits en Engels – informatie kan krijgen over de kweker die de plant heeft gemaakt en hoe duurzaam die werkt. Het duidt op een fundamentele wijziging in de opstelling van MPS op dit punt.

Op het nieuwe MPS-vignet staat het kwekersnummer. Een consument kan die code intikken op de website en krijgt dan informatie over de kweker en de productiewijze.

Lees in de Bloemisterij dat op 25 augustus verschijnt een uitgebreider artikel over het nieuwe MPS-vignet.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kees
kees
5 jaren geleden

proficiat