Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Muscari’s goed gestart, vervolg hangt af van de weergoden

Muscari’s goed gestart, vervolg hangt af van de weergoden

0

De handel in muscari verliep in januari vrij voorspelbaar. De eerste weken werd er als vanouds hard aan getrokken, tegen hoge prijzen, gevolgd door een dip in week 3 en 4. In week 5 stabiliseerde de markt.

Het seizoen is goed begonnen voor muscari. Met minder aantallen dan vorig jaar, door een verlate bollenoogst en voorzichtigere opzet na de teleurstellende resultaten van vorig jaar, werd er flink geboden op de eerste muscari’s. „Bij hyacint zien we dat vraag en aanbod al geruime tijd uit balans zijn. Maar muscari, met een kortere teelt, beweegt makkelijker mee met de markt en heeft daar nu profijt van”, analyseert Richard Groot Koerkamp van Ripaplant.

Vorig jaar sloeg begin februari de kou toe en kwam het niet meer goed voor muscari. Nu lijken de weergoden milder gestemd. „Zowel de weersverwachtingen als de beperkte aantallen die nog uitstaan van de ’grote’ bollen-op-pot geven hoop dat we de komende weken geen vraag- en prijsverstoringen zullen ondervinden”, zegt Jan-Karel Apeldoorn van Apeldoorn Bloembollen. Als dat zo is, kan muscari tot Pasen nog goed doorstomen.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar