Naam Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem verandert in HortiContact

De Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem gaan na de huidige editie verder onder de nieuwe naam HortiContact Gorinchem. Algemeen directeur Angelique Klar van Evenementenhal presenteerde de nieuwe beursnaam op 16 februari tijdens een speciale bijeenkomst voorafgaand aan de vakbeurs aan tientallen belangstellenden.

„Het is één heldere nieuwe naam en biedt zowel voor onze Nederlandse als internationale doelmarkten meer duidelijkheid”, aldus Klar.

In het verleden werd de naam Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem vertaald naar Horticulture Business Days. Om meer duidelijkheid te bieden richting Nederlandse en internationale doelgroepen, heeft Evenementenhal er nu echter voor gekozen één heldere naam voor de nationale en internationale markt te voeren: HortiContact.

„We blijven focussen op onze Nederlandse doelgroep en geven daarnaast graag gehoor aan de toegenomen interesse vanuit het buitenland”, aldus Klar. Naast Nederland zal de focus voor HortiContact volgens haar blijven liggen op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Polen en Duitsland.

De naamswijziging luidt geen verandering van de huidige beursformule in. Deze blijft intact. „Laten we het zo zeggen: volgend jaar vindt niet de eerste, maar de veertiende editie van HortiContact plaats. We blijven dezelfde formule hanteren die ons de afgelopen jaren succes bracht: voor elk budget een passende prijs, ook ruimte voor kleinere stands, catering en parkeren inbegrepen en een hoog serviceniveau”, aldus Klar.

Venray
De beursnaam Tuinbouw Relatiedagen Venray blijft ongewijzigd. Reden daarvoor is volgens Klar dat met een naamswijziging geen recht gedaan zou worden aan de beurs in Venray. „HortiContact Gorinchem is de trots van de Nederlandse tuinbouw, vooral sterk op het gebied van glastuinbouw, en richt zich naast landelijk Nederlands potentieel op in eerste instantie vooral potentieel in Europa. Tuinbouw Relatiedagen Venray kent een meer interregionale focus en richt zich internationaal gezien op België en een selectie aan gebieden in Duitsland (Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Nedersaksen). Deze afzonderlijke platformen staan in hun eigen recht en verdienen hun eigen titel.”