Nederlands bloemengebaar van solidariteit met Wenen

Ambassadeur Aldrik Gierveld heeft tulpenbollen geplant bij de Ruprechtsstiege in Wenen, Oostenrijk. Hij deed dit met de burgemeester van Wenen Michael Ludwig en politica Isabelle Jungnickel. De ambassadeur maakte namens Nederland een gebaar van solidariteit na de terroristische aanslag op 2 november.

De ambassadeur koos voor tulp, als symbool van Nederland.  „Over een paar maanden herinneren de tulpen de inwoners van Wenen eraan dat ze niet alleen zijn. Maar dat Nederland zich verbonden voelt met Wenen.” De biologische tulpen zijn afkomstig van JUB van familie Uittenboogaard uit Noordwijkerhout.

Foto’s Aldrik Gierveld, twitter

In het voorjaar bloeien de tulpen in Wenen, niet alleen in het 1e arrondissement, maar ook in het 10e (Kurpark Oberlaa) en 15e (Marchpark). De schenking van de tulpen is mogelijk gemaakt door het Nederlandse Ministerie van Landbouw.

Tijdens het bezoek van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan Wenen op 5 november legden Gierveld en Europees minister Edtstadler al bloemen op de plaats van de aanslag. Blok benadrukte dat het belangrijk was om in Wenen te zijn en te laten zien dat Nederland naast Oostenrijk stond.

In Oostenrijk zijn bloemenwinkels en bouwmarkten momenteel dicht vanwege corona. Ook supermarkten mogen geen bloemen en planten verkopen. Daar lees je hier meer over.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties