Nederlandse Actieagenda voor Biodiversiteit aangeboden aan minister Schouten

  Donderdag 16 september is de Nederlandse Actieagenda voor Biodiversiteit gepresenteerd tijdens het symposium Tijd voor biodiversiteit in Naturalis. Eerder is de Actieagenda al aangeboden aan demissionair minister van LNV Carola Schouten. De Actieagenda bevat toezeggingen van ruim 150 organisaties voor bijdragen aan de biodiversiteitsdoelen voor 2030.

  In oktober start de VN-biodiversiteitstop waar wereldleiders de biodiversiteitsdoelen voor 2030 vaststellen en een nieuw internationaal biodiversiteitsakkoord sluiten. IUCN NL, Deltaplan Biodiversiteitsherstel en MVO Nederland verzamelden in de aanloop naar deze VN-top de toezeggingen van Nederlandse organisaties, die gezamenlijk een belangrijke bijdrage voor ons land vormen om de biodiversiteitsdoelen voor 2030 te behalen.

  Coenraad Krijger, directeur IUCN NL: „Om biodiversiteitsverlies in Nederland en wereldwijd te stoppen, moeten er ambitieuze en bindende doelen worden gesteld. Maar het stellen van doelen is niet genoeg. Meer inspanningen, daadkracht en een brede maatschappelijke betrokkenheid zijn vereist. De Nederlandse Actieagenda voor Biodiversiteit vormt een belangrijke bouwsteen om de doelen voor Nederland te halen.”

  Symposium

  De Nederlandse Actieagenda voor Biodiversiteit is gepresenteerd tijdens het symposium Tijd voor biodiversiteit in Naturalis Biodiversity Center. Hoogleraar Natuurlijk kapitaal Koos Biesmeijer, CEO van de Rabo Carbon Bank Barbara Baarsma, gedragswetenschapper Reint Jan Renes en voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging Werner Schouten deelden hun visie op wat er nodig is om verandering te realiseren. 

  De Nederlandse Actieagenda voor Biodiversiteit geeft een overzicht van toezeggingen van Nederlandse bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, lokale overheden en burgers over hoe ze gaan bijdragen aan de wereldwijde biodiversiteitsdoelen. Deze bijdragen kunnen gericht zijn op het versterken van biodiversiteit binnen en buiten Nederland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties